91Ƶ

22 maj 2024

Avgående landshövding Carl Fredrik Graf tilldelas Linköpings universitets förtjänstmedalj för ”sin vilja och förmåga att samla regionens olika krafter i arbetet för en positiv samhällsutveckling”. Medaljen delas ut vid den akademiska högtiden den 1 juni.

Porträtt av man (Carl Fredrik Graf)
Carl Fredrik Graf, avgående landshövding i Östergötland, får Linköpings universitets förtjänstmedalj 2024. Mottagare av förtjänstmedaljen utses av rektor. Fotograf: Länsstyrelsen Östergötland

Det är landshövdingens många uppdrag med inriktning på samverkan och samordning mellan olika externa aktörer i Östergötland men också nationellt som lyfts fram i LiU:s motivering:

”Han har under sina sex år som regeringens högsta tjänsteman i Östergötland skapat och odlat viktiga nätverk och under hans värdskap har Linköpings Slott varit en central mötesplats för aktuella framtidsfrågor.

Carl Fredrik är en av LiU:s främsta vänner, en tillskyndare av växelspelet mellan den kunskap som finns bland medarbetare och studenter vid universitetet och de behov som näringsliv och samhälle har. Han har stor del i Östergötlands nuvarande attraktions- och innovationskraft.”

Carl Fredrik Graf tar emot förtjänstmedaljen ur rektor Jan-Ingvar Jönssons hand vid den akademiska högtiden den 1 juni.

Läs mer om förtjänstmedaljen

Senaste nytt från LiU

Helen Köpman och drottningen samtalar med huvuden tätt ihop

Från Kårallen till Europakommissionen

En bild på en glad ung kvinna i intimt samspråk med drottningen. Vem är kvinnan, vad pratar de om? Fler bilder dyker upp. Det tycks stå ”Kårhusgeneral Helen Köpman” på namnskylten.

Lisbeth Hägg står utanför ingång 23 på Campus Valla.

46 år på LiU – Lisbeth har sett universitetet utvecklas

”Det var med skälvande ben jag gick upp för märkesbacken”, säger Lisbeth Hägg, och minns även rädslan över att inte hitta rätt den första dagen. Året var 1979 – Lisbeth gjorde entré på Linköpings universitet och har inte lämnat Campus Valla än.

Krånglande ryggar blir hjälpta av BättreRygg

De flesta ryggar protesterar åtminstone någon gång i livet. Ofta är rörelse bästa hjälpen. Därför har forskare och fysioterapeuter i vården utvecklat vårdprogrammet BättreRygg, som nu uppmärksammats internationellt.

Taggar