Att de som har en erfarenhet av CIP har blivit intervjuade ser jag som en stor styrka i vad som fungerar för anvÀndaren och vad som anvÀndaren inte Àr behov av. Det finns annars en risk att det blir för mycket information eller pÄ grund av utformning Àven blir
otydligt, fortsÀtter Michael Wahlqvist.
Jag ser tvÄ viktiga delar i en app för CIP förutom information och utformning. Det ena Àr att det ska kunna gÄ att Äterkalla ett larm. Om situationen Àndras eller att det tillkommer information som gör att vi inte vill att CIP ska Äka pÄ larmet sÄ Àr det av största vikt att det gÄr att Äterkalla larmet sÄ att inte nÄgon Äker in i en situation som kan vara farlig. Den andra delen Àr att kunna positions-bestÀmma (geofencing) de som tar uppdragen. Detta för att bÄde kunna veta hur mÄnga som Äker, men framför allt att se var de Àr och hur lÄngt de har till uppdraget.
Vad jag hade kunnat önska mer Àr att Àven appen frÄn Heartrunner hade funnits med i studien för att se hur den stÄr sig mot Safeland och SOS Alarm.
Jag tycker att det designförslag som presenteras i studien innehÄller flera bra saker och vad jag kan se sÄ skulle tydligheten bli Ànnu bÀttre i utlarmningen. Jag tycker ocksÄ att denna studie Àr en bra början för att ta nÀsta steg för utvecklarna av appar för denna typ av hÀndelser."
Michael Wahlqvist
Verksamhetsstrateg, RTĂG