91ÊÓÆ”

02 juni 2024

Nära 100 examensarbeten inom design, produktutveckling, produktion och konstruktion presenterades under årets exjobbsmässa vid Linköpings universitet.

Studenterna presenterade sina examensarbeten.
Camilla Svensson och Claudia Torelli. Fotograf: Ulrik Svedin

Framläggningen av examensarbetet med opponent och bedömning av lärare och examinator är en del av både kandidat- och mastersexamen. Inom design produktutveckling och konstruktion skedde detta vid Exjobbsmässan 2024, där studenter och andra får chansen att gå och lyssna på presentationerna.

Många av exjobben har gjorts i samverkan med stora svenska företag, som till exempel Saab, Väderstad, Alfa Laval och Ikea.

Presentationerna kombinerades med utställningar som representerar ett stort antal kurser från utbildningar vid Linköpings universitet. Totalt handlade det om resultatet från hundratals studenters arbete under det senaste året.

Exjobbsmässan pågick i fyra dagar från morgon till sen eftermiddag. Alla kunde också ta del av föreläsningen med Nuno Valverde som arbetar med design och produktutveckling på Logitech.

Huvudarrangör var Avdelningen för produktrealisering, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet.

Se några av exjobben här!

Kontakt

Relaterat innehåll

Läs mer om utbildningsprogram

Senaste nytt från LiU

Helen Köpman och drottningen samtalar med huvuden tÀtt ihop

Från Kårallen till Europakommissionen

En bild på en glad ung kvinna i intimt samspråk med drottningen. Vem är kvinnan, vad pratar de om? Fler bilder dyker upp. Det tycks stå ”Kårhusgeneral Helen Köpman” på namnskylten.

Lisbeth HÀgg stÄr utanför ingÄng 23 pÄ Campus Valla.

46 år på LiU – Lisbeth har sett universitetet utvecklas

”Det var med skälvande ben jag gick upp för märkesbacken”, säger Lisbeth Hägg, och minns även rädslan över att inte hitta rätt den första dagen. Året var 1979 – Lisbeth gjorde entré på Linköpings universitet och har inte lämnat Campus Valla än.

Krånglande ryggar blir hjälpta av BättreRygg

De flesta ryggar protesterar åtminstone någon gång i livet. Ofta är rörelse bästa hjälpen. Därför har forskare och fysioterapeuter i vården utvecklat vårdprogrammet BättreRygg, som nu uppmärksammats internationellt.