91ÊÓÆ”

18 oktober 2022

LiU-alumnen Erik Slottner (KD) tar plats i statsminister Ulf Kristerssons nya svenska regering. Erik Slottner blir ny civilminister med ansvar för samarbetet med kommuner och regioner.

En person stÄr och ler.
LiU-alumnen Erik Slottner (KD) blir ny civilminister . Fotograf: William Persson/Kristdemokraterna
NĂ€r Sveriges nya statsminister Ulf Kristersson (M) presenterade sin regering fanns en LiU-alumn med pĂ„ listan bland de 23 ministrarna. Ny civilminister blir 42-Ă„rige kristdemokraten Erik Slottner, född och uppvuxen i Kalmar, som lĂ€ste tvĂ„ Ă„r pĂ„ Politices magisterprogrammet, pol mag, vid Linköpings universitet 2001–2003. Efter studierna flyttade han till Stockholm för att satsa pĂ„ politiken.
Erik Slottner har tillhört Kristdemokraternas fullmÀktigegrupp i Stockholm sedan 2007 och Àr sedan 2018 Àldre- och trygghetsborgarrÄd och gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stad. Han har en bakgrund som förbundsordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU, och som politisk sakkunnig i riksdagskansliet. Under 2018 var Erik Slottner Àven tjÀnstgörande ersÀttare som riksdagsledamot.
Nu vÀntar uppdraget som statsrÄd och civilminister med ansvar för regeringens samarbete med kommuner och regioner.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Helen Köpman och drottningen samtalar med huvuden tÀtt ihop

Från Kårallen till Europakommissionen

En bild på en glad ung kvinna i intimt samspråk med drottningen. Vem är kvinnan, vad pratar de om? Fler bilder dyker upp. Det tycks stå ”Kårhusgeneral Helen Köpman” på namnskylten.

Lisbeth HÀgg stÄr utanför ingÄng 23 pÄ Campus Valla.

46 år på LiU – Lisbeth har sett universitetet utvecklas

”Det var med skälvande ben jag gick upp för märkesbacken”, säger Lisbeth Hägg, och minns även rädslan över att inte hitta rätt den första dagen. Året var 1979 – Lisbeth gjorde entré på Linköpings universitet och har inte lämnat Campus Valla än.

Krånglande ryggar blir hjälpta av BättreRygg

De flesta ryggar protesterar åtminstone någon gång i livet. Ofta är rörelse bästa hjälpen. Därför har forskare och fysioterapeuter i vården utvecklat vårdprogrammet BättreRygg, som nu uppmärksammats internationellt.