91ÊÓÆ”

25 augusti 2020

Martin Singull, biträdande professor vid Matematiska institutionen (MAI), kommer under onsdagen den 26 augusti att stå värd för ett digitalt seminarium som en del i ett initiativ från ett flertal afrikanska universitet.

Martin Singull (i förgrunden) med doktorander som deltar i forskningssamarbetet med Afrika.
Martin Singull (i förgrunden) med doktorander som deltar i forskningssamarbetet med Afrika. Bilden är från 2018. Fotograf: Karin Johansson

Från början var Martin Singulls föreläsning planerat till senare i höst, men när den tänkta talaren blev sjuk fick han med kort varsel rycka in lite tidigare.

Syftet med den digitala seminarieserien i matematik är att främja forskningsverksamhet och skapa nya samarbeten mellan de olika universiteten i Afrika. Föreläsarna kommer oftast från Afrika, eller har en stark relation till afrikansk matematik. Organisationsteamet har dock valt att inkludera framstående talare då och då för att främja nätverkande och forskningsutbyte med resten av världen.

Singulls föreläsning har titeln “Supervised learning for repeated measurements using the Growth Curve models”.

– Flera av de doktorander jag handleder inom forskningssamarbetet med Afrika och Asien arbetar med de här modellerna. Jag kommer att genom exempel försöka förklara vad deras arbete går ut på, berättar Singull.

Seminariet sänds live på Youtube och går att se den 26 augusti från klockan 14.00 svensk tid. För mer information och länk till seminariet besök .

Uppdatering 27/8: Nu går seminariet i repris på Youtube nedan.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Helen Köpman och drottningen samtalar med huvuden tÀtt ihop

Från Kårallen till Europakommissionen

En bild på en glad ung kvinna i intimt samspråk med drottningen. Vem är kvinnan, vad pratar de om? Fler bilder dyker upp. Det tycks stå ”Kårhusgeneral Helen Köpman” på namnskylten.

Lisbeth HÀgg stÄr utanför ingÄng 23 pÄ Campus Valla.

46 år på LiU – Lisbeth har sett universitetet utvecklas

”Det var med skälvande ben jag gick upp för märkesbacken”, säger Lisbeth Hägg, och minns även rädslan över att inte hitta rätt den första dagen. Året var 1979 – Lisbeth gjorde entré på Linköpings universitet och har inte lämnat Campus Valla än.

Krånglande ryggar blir hjälpta av BättreRygg

De flesta ryggar protesterar åtminstone någon gång i livet. Ofta är rörelse bästa hjälpen. Därför har forskare och fysioterapeuter i vården utvecklat vårdprogrammet BättreRygg, som nu uppmärksammats internationellt.