91ÊÓÆ”

Här har vi samlat information om antagning, behörighet och studieplaner till forskarutbildning vid Tekniska fakulteten vid Linköpings universitet.

”ț±đłóö°ùŸ±Č”łó±đłÙ

För att bli antagen till utbildning pÄ forskarnivÄ i ett forskarutbildningsÀmne krÀvs att den sökande har grundlÀggande behörighet och uppfyller den sÀrskilda behörighet för det specifika forskarutbildningsÀmnet. GrundlÀggande behörighet har den som avlagt examen pÄ avancerad nivÄ, eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoÀng, varav minst 60 högskolepoÀng pÄ avancerad nivÄ, eller den som utom eller inom landet förvÀrvat i huvudsak motsvarande kunskaper. SÀrskild behörighet hittas i de allmÀnna studieplanerna som finns lÀnkat nedan.

Antagning och finansiering

AnstÀllning som doktorand kan innehas enbart av den som antagits till utbildning pÄ forskarnivÄ. Beslut att anta en studerande till forskarutbildning vid Tekniska fakulteten fattas normalt av prefekten pÄ institutionen pÄ delegation av fakultetsstyrelsen. Vid Tekniska fakulteten Àr anstÀllning som doktorand det normala sÀttet att finansiera forskarstudierna.

(Liunet - inloggning krÀvs)

Studiehandbok och studieplaner

Studiehandboken för utbildning på forskarnivå beskriver utbildningens mål och syfte; regler om behörighet och antagning; studiefinansiering, ger riktlinjer för handledning, examination, obligatoriska prov i utbildningen, tillgodoräknande av kurser, individuella studieplaner. En individuell studieplan, det vill säga en plan för hela studiegången fram till avsedd examen, ska utarbetas av forskarstuderande, huvudhandledare och bihandledare och fastställas av prefekten. Särskild behörighet för att kunna antas till respektive forskarutbildningsämne anges i de allmänna studieplanerna som hittas nedan.

Studiehandboken (pdf)

Allmänna studieplaner

Blanketter

Forskarstudierektorer

Forskarutbildning

Taggar