91ÊÓÆ”

01 mars 2024

Hösten 2024 välkomnar Linköpings universitet studenter till ett nytt masterprogram på Campus Norrköping. Här får studenterna möjlighet att fördjupa sina kunskaper och sin kompetens inom området för att både kunna arbeta med övergripande utvecklings- och förändringsprocesser inom organisationer och med kvalificerade utredningar inom socialt arbete.

Öppet hus Campus Norrköping.
Fotograf: THOR BALKHED

Det Àr en generell trend pÄ arbetsmarknaden att mer och mer kvalificerat arbete behövs. LiU:s nya utbildning Àr ett svar pÄ en tydlig efterfrÄgan pÄ mer specialiserad kunskap inom socialt arbete.

- Programmet har utformats med ett tydligt syfte att ge studenterna avancerade kunskaper och fÀrdigheter för att kunna arbeta effektivt med olika sociala frÄgor. Det som verkligen sÀrskiljer oss Àr kombinationen av metodologisk och teoretisk grund med möjligheten till ÀmnesmÀssig valfrihet, sÀger programansvarig Joy Torgé.

Utbildningen ger Àven större möjligheter för rekrytering till forskarutbildningen i socialt arbete. Den fyller sÄledes det tidigare glappet mellan grundutbildning och forskning, och gör socialt arbete vid Linköpings universitet till en komplett miljö inom Àmnet.

Fördjupad kunskap och specialisering

Programmet riktar sig till en bred mÄlgrupp som inkluderar socionomer, personer med kandidatexamen i socialt arbete och de med annan relevant samhÀllsvetenskaplig bakgrund. Det Àr utformat för att fördjupa kunskapen om socialt arbete som forskningsfÀlt och kunskapsomrÄde samtidigt som det erbjuder möjligheter till specialisering inom olika omrÄden sÄsom barn och unga, Àldre och Äldrande, migration och mÀnskliga rÀttigheter. Detta öppnar upp en rad spÀnnande karriÀrmöjligheter.

Masterprogrammet strÀcker sig över tvÄ Är och inkluderar obligatoriska kurser i introduktion till forskning och forskningsmetoder samt mÄnga valbara kurser inom olika ÀmnesomrÄden. Efter ett Ärs studier har studenterna möjlighet att ta ut en magisterexamen.

EfterfrÄgad kompetens

Den primÀra drivkraften bakom starten av programmet var att tillgodose behovet av djupare och mer specialiserad kunskap inom socialt arbete. Genom att erbjuda ett nytt masterprogram inom omrÄdet kan Linköpings universitet utbilda nÀsta generation av experter och forskare inom socialt arbete.

- Med en tydlig fokus pÄ specialisering och integration av teori och praktik ska vÄra studenter ha med sig specialistkompetenser och kunskaper som Àr högst relevanta för att möta de utmaningar som det sociala arbetet stÄr inför idag, sÀger Peter Holmqvist, studierektor inom socialt arbete vid Linköpings universitet.

Kontakt

Läs mer om programmet

Senaste nytt från LiU

Helen Köpman och drottningen samtalar med huvuden tÀtt ihop

Från Kårallen till Europakommissionen

En bild på en glad ung kvinna i intimt samspråk med drottningen. Vem är kvinnan, vad pratar de om? Fler bilder dyker upp. Det tycks stå ”Kårhusgeneral Helen Köpman” på namnskylten.

Lisbeth HÀgg stÄr utanför ingÄng 23 pÄ Campus Valla.

46 år på LiU – Lisbeth har sett universitetet utvecklas

”Det var med skälvande ben jag gick upp för märkesbacken”, säger Lisbeth Hägg, och minns även rädslan över att inte hitta rätt den första dagen. Året var 1979 – Lisbeth gjorde entré på Linköpings universitet och har inte lämnat Campus Valla än.

Krånglande ryggar blir hjälpta av BättreRygg

De flesta ryggar protesterar åtminstone någon gång i livet. Ofta är rörelse bästa hjälpen. Därför har forskare och fysioterapeuter i vården utvecklat vårdprogrammet BättreRygg, som nu uppmärksammats internationellt.