91ÊÓÆ”

25 januari 2022

Society for Social Neuroscience (S4SN) anordnade sitt 12:e årsmöte den 13-15 december 2021. På grund av pandemisituationen hölls det online och bestod av keynote-tal, spetsforskning och postersessioner. CSAN vid LiU var välrepresenterat på årets möte, med personer från flera grupper som uppmärksammades.

Leah Mayo.Leah Mayo. Foto Anna NilsenEn av dem var Leah Mayo, biträdande universitetslektor, som belönades med Early Career Award. S4SN har instiftat denna utmärkelse för att uppmärksamma tidiga karriärbidrag till social neurovetenskap.

"Jag är mycket tacksam över att få ta emot detta pris av Society for Social Neuroscience. Ett av deras stora mål är att lyfta fram betydelsen av translationell vetenskap för att förstå socialt beteende. Det är något som vårt labb verkligen försöker betona", förklarar Leah.

Postdok Connor Haggarty var en annan CSAN-forskare som uppmärksammades. Han valdes till ordförande och höll en presentation i ett symposium om social beröring och trauma under årsmötet. Postdoktor Marge Maallo fick priset för bästa poster inom mänsklig forskning.

"Det är verkligen fantastiskt att se så många kollegors arbete som påverkar vår förståelse av social neurovetenskap", säger Leah Mayo.

Senaste nytt från LiU

Helen Köpman och drottningen samtalar med huvuden tÀtt ihop

Från Kårallen till Europakommissionen

En bild på en glad ung kvinna i intimt samspråk med drottningen. Vem är kvinnan, vad pratar de om? Fler bilder dyker upp. Det tycks stå ”Kårhusgeneral Helen Köpman” på namnskylten.

Lisbeth HÀgg stÄr utanför ingÄng 23 pÄ Campus Valla.

46 år på LiU – Lisbeth har sett universitetet utvecklas

”Det var med skälvande ben jag gick upp för märkesbacken”, säger Lisbeth Hägg, och minns även rädslan över att inte hitta rätt den första dagen. Året var 1979 – Lisbeth gjorde entré på Linköpings universitet och har inte lämnat Campus Valla än.

Krånglande ryggar blir hjälpta av BättreRygg

De flesta ryggar protesterar åtminstone någon gång i livet. Ofta är rörelse bästa hjälpen. Därför har forskare och fysioterapeuter i vården utvecklat vårdprogrammet BättreRygg, som nu uppmärksammats internationellt.