91ÊÓÆ”

28 april 2022

Cyrine Ben Belagem, gästdoktorand från University of Sfax i Tunisien, besöker avdelningen för konstruktionsmaterial för att utföra materialkarakteriseringar med Scanning Electron Microscope SEM. Besöket kommer att pågå i två månader.

Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil i ett labb
Mattias Calmunger, Cyrine Ben Belagem och Mohamed Loukil

Ämnet för doktorsavhandling är "Elaboration and studies of the physico-chemical properties of phase change composite materials." Cyrine gör sina doktorandstudier under handledning av professor Makki Abdmouleh från University of Sfax.

– Först och främst vill jag uttrycka min tacksamhet till Linköpings universitet för att jag fick den här möjligheten. Det har gjort en stor skillnad i mitt arbete. Jag är glad över att vara början på samarbetet mellan University of Sfax och Linköpings universitet, säger Cyrine.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med University of Sfax och vi hoppas kunna stärka det med gemensamma forskningsprojekt inom en snar framtid, säger Mohamed Loukil, biträdande professor vid Avdelningen för konstruktionsmaterial och handledare för Cyrine under hennes vistelse på LiU.

– Internationellt samarbete för att stärka forskningen vid avdelningen. Vi är glada över att ha Cyrine i vårt labb som en bra start på ett eventuellt långsiktigt samarbete med University of Sfax," säger Mattias Calmunger, biträdande professor och avdelningschef vid Avdelningen för konstruktionsmaterial.

Relaterat innehåll

Kontakt

Organisation

Senaste nytt från LiU

Helen Köpman och drottningen samtalar med huvuden tÀtt ihop

Från Kårallen till Europakommissionen

En bild på en glad ung kvinna i intimt samspråk med drottningen. Vem är kvinnan, vad pratar de om? Fler bilder dyker upp. Det tycks stå ”Kårhusgeneral Helen Köpman” på namnskylten.

Lisbeth HÀgg stÄr utanför ingÄng 23 pÄ Campus Valla.

46 år på LiU – Lisbeth har sett universitetet utvecklas

”Det var med skälvande ben jag gick upp för märkesbacken”, säger Lisbeth Hägg, och minns även rädslan över att inte hitta rätt den första dagen. Året var 1979 – Lisbeth gjorde entré på Linköpings universitet och har inte lämnat Campus Valla än.

Krånglande ryggar blir hjälpta av BättreRygg

De flesta ryggar protesterar åtminstone någon gång i livet. Ofta är rörelse bästa hjälpen. Därför har forskare och fysioterapeuter i vården utvecklat vårdprogrammet BättreRygg, som nu uppmärksammats internationellt.

Taggar