91Ƶ

31 maj 2020

Barnafrid ger uppdragsutbildningen ”Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar” (3 hp).

Bok med bokmärken.

Kursen ”Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar” riktar sig till för dig som ska utbilda universitets- eller högskolestudenter i det nya examensmålet: Att visa kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Kursen är ett stöd för dig som behöver öka din kunskap inom området våld mot barn och den hålls online. Kursen pågår totalt tre heldagar och omfattar 3 högskolepoäng. Den ges vid Linköpings universitet, inom Nationellt centrum för kunskap om våld mot barn, vid Institutionen för biologiska och kliniska vetenskaper (BKV).

Kursens innehåll

• Teorigenomgångar om området våld mot barn (till exempel förekomst och konsekvenser), barns rättigheter, etik, juridik och myndighetssamverkan.
• Pedagogiska verktyg för att planera och genomföra utbildningsmoment
• Praktiska resurser och stöd till lärare och studenter.
• Diskussion och reflektioner kring attityder och värderingar inom området ”våld mot barn”.

Aktivt deltagande

De första två dagarna innefattar aktivt deltagande via webben i seminarier, diskussioner och workshop. Därefter skriver kursdeltagarna individuella examinationsuppgifter som presenteras och diskuteras vid det uppföljande tillfället. Examinationsuppgiften fokuserar på att planera ett eget undervisningsmoment i examensmålet. Kursen är en uppdragsutbildning och är endast öppen för lärare på universitet och högskolor och ges på uppdrag av Jämställdhetsmyndigheten. Du som ska arbeta med det nya examensmålet i undervisningen är varmt välkommen till kursen!

Kontakt

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Pipettspets mot svart bakgrund.

Pipetten som kan aktivera enskilda hjärnceller

Forskare vid LiU har utvecklat en pipett som kan leverera joner till enskilda hjärnceller utan att skapa störningar i den känsliga miljön utanför cellerna. Tekniken kan ge viktiga insikter om hur enskilda celler påverkas och hur de samarbetar.

En kvinna i vit blus.

Barn med NPF-diagnoser gynnas av riktad fritidsverksamhet

Barn med neuropsykiatriska diagnoser har ofta svårt att delta i öppna fritidsaktiviteter.  I en ny doktorsavhandling från LiU studeras den riktade verksamheten KFUM Funkis i Linköping. Resultatet visar på utmaningar men framförallt på möjligheter.

LiU:s rektor lyssnar på en konferens genom hörlurar i sällskap med andra.

LiU:s rektor med på konferensen Choose Europe

Rektor Jan-Ingvar Jönsson är i Frankrike på inbjudan av president Macron och EU:s ordförande Ursula von der Leyen för att diskutera Europas vetenskapliga ambitioner i det geopolitiska läget. En fråga är hur Europa kan attrahera amerikanska forskare.

Taggar