91Ƶ

07 maj 2025

Linköpings universitet är ett av fem europeiska lärosäten som tillsammans driver CEETNOVA – ett nytt Erasmus+-projekt som syftar till att öka kunskapsvaloriseringen inom forskning och utbildning.

Porträtt av projektledare för CEETNOVA

CEETNOVA-initiativet svarar på ett välkänt problem: trots stark forskning används bara en liten del av Europas forskningsresultat och patent i praktiken.
Genom att utbilda "Knowledge Valorisation Ambassadors" och utveckla nya verktyg och metoder för kunskapsöverföring vill projektet bidra till att fler forskningsresultat kommer till nytta för samhället. Fokusområden inkluderar bland annat grön omställning, teknologitransfer och samverkan mellan akademi och näringsliv.

Projektet koordineras av Universitetet i Stavanger och genomförs tillsammans med Kaunas University of Technology, Autonomous University of Barcelona, University of Trento och Linköpings universitet. Alla medverkande lärosäten ingår i European Consortium of Innovative Universities (ECIU).

CEETNOVA löper över 30 månader och bidrar också till att förverkliga EU-kommissionens mål om ett starkare och mer innovativt Europa.

Läs mer om CEETNOVA

Ceetnova logg

CEETNOVA koordineras av Universitetet i Stavanger och genomförs tillsammans med Kaunas University of Technology, Autonomous University of Barcelona, University of Trento och Linköpings universitet.

Läs mer på CEETNOVA:s


Kontakt

Senaste nytt från LiU

Guldsmeden som följt LiU under 50 år

Guldsmedsmästaren Margareth Sandström har varit en del av LiU:s historia sedan 1975. Då var hon 24 år och fick det ärofyllda uppdraget att skapa LiU:s rektorskedja inför invigningen av Linköpings universitet.

Två manliga forskare framför en dator.

Nyckelmekanism i embryoutveckling gör cancer mer aggressiv

Tumörceller vid tjocktarmscancer utnyttjar en viktig signalväg som normalt styr embryoutveckling. Nu visar forskare hur ett protein som styr utvecklingen av armar och hjärta bidrar till att göra cancercellerna mer benägna att sprida sig.

Berättelser från betongen som berikar forskningen

Emma Dominguez använder sin konst för att synliggöra livet i miljonprogrammen. Nu bidrar hon till akademin via REMSO – där subjektiva berättelser blir kunskap och konst blir ett sätt att tänka annorlunda.